Reiki behandeling

Reiki is een Japanse heelkunst-door Mikao Usui in de 19e eeuw in het leven geroepen.

Een Japanse geneeswijze, waarbij gebruik wordt gemaakt van de levensenergie om ons heen.
Het herstelt de natuurlijke balans tussen lichaam en geest, heft blokkades op en bevordert volledige ontspanning.

Bij een Reikibehandeling wordt er met handoplegging gewerkt. Klachten kunnen o.a. bestaan uit fysieke klachten zoals een blessure, hoofdpijn, of buikpijn, maar bv ook uit mentale klachten zoals stress of burn-out. Door mijn handen op diversen plekken van het lichaam te leggen (o.a. hoofd, nek, buik, rug, benen, knie, voeten) kan de energie door mijn handen in het lichaam van de cliënt stromen.

Reiki werkt ook ter ontspanning. Het is dus niet alleen om gebruik van te maken bij klachten, maar heerlijk om op te laden en weer met nieuwe energie de week te vervolgen.

Een behandeling duurt gemiddeld een uur en kost 65 euro.

Wat kan je verwachten?

Reiki brengt je in balans op fysiek, mentaal, emotioneel, energetisch en spiritueel niveau. Hoe sterker de energie is die doorgegeven wordt, hoe meer blokkades – die pijn of ongemak veroorzaken – kunnen worden opgeheven.

Een voorbeeld: iemand die veel last heeft van hoofdpijn, kan door Reiki niet alleen de klacht zelf, maar óók de oorzaak van de klacht laten behandelen. Dit kan doordat de energie altijd gaat naar waar het nodig is.

Hoe ziet een behandelsessie eruit?

Bij een Reikibehandeling mag je op de behandeltafel gaan liggen, de kleding blijft altijd aan. Iedereen ervaart een behandeling anders, maar over het algemeen kan je de Reiki voelen. De één voelt mijn handen warm worden of juist koud, de ander kan een tinteling voelen. De Reiki energie stroomt naar de delen van je lichaam die dit nodig hebben en stimuleert zo jouw zelf herstellend vermogen. Soms voel je tijdens de behandeling niets, maar ga er maar vanuit dat het zijn werk doet. Na een eerste behandeling kan je klacht iets verergeren. Als dit gebeurt is het zeer tijdelijk en geen reden voor ongerustheid. Een Reikibehandeling kan dagenlang doorwerken. Misschien dat je achteraf merkt dat je beter slaapt, meer in balans bent, je energieker voelt of dat pijn is afgenomen.